Afgasning i nye bygninger – dét skal du vide

Den nye frivillige bæredygtighedsklasse sætter blandt andet fokus på afgasning. Men hvad betyder det for dig og dit gulvarbejde? Vi giver dig hurtigt overblik, så du bliver bedst muligt klædt på til opgaven.

Nye byggematerialer, møbler, reoler og andet inventar kan afgive kemiske forbindelser til omgivelserne i form af afgasning. Nogle af stofferne er uproblematiske, mens andre ifølge Indeklimaportalen.dk kan give lugtgener, være sundhedsskadelige eller kan genere øjne, slimhinder og give hovedpine.

Den nye frivillige bæredygtighedsklasse for byggeriet, som netop er blevet præsenteret, sætter derfor fokus på afgasningen med konkrete krav til niveauerne af bestemte stoffer inden døre.
Konkret lyder kravet, at en bygning inden ibrugtagning højst må have et formaldehydindhold i indeluften på 100 μg/m3, mens TVOC (den totale mængde flygtige organiske forbindelser) i indeluften højst må være 1.500 μg/m3. Og det skal dokumenteres ved måling.

Hvad betyder det for dit arbejde?
Som navnet indikerer, er den nye bæredygtighedsklasse netop frivillig. Derfor er det op til bygherre, om projektet skal indfri kravene til fx afgasning.

Men du kan holde dig på forkant med udviklingen ved allerede nu at tilpasse dine materialevalg og løsninger til at kunne indgå i byggerier, der stiller særlige krav.

En af måderne er at vælge løsninger, som har dokumenteret lav afgasning til omgivelserne og dermed bidrager til at sikre et sundt og behageligt indeklima lige fra starten.

Sådan vælger du de rette løsninger
Start med at kigge på produkter, der har en certificering. Nogle af de mest udbredte certificeringer er den europæiske EMICODE, den finske MI og den danske Dansk Indeklima Mærkning. Så har du dokumentation for gode indeklimamæssige egenskaber.

Hos GulvPartneren har vi fx sammensat Gulvpakken, så du får nem og hurtig adgang til en hel palet af løsninger med blandt andet EMICODE EC1- og M1-rating. Det betyder, at du fx kan arbejde med et komplet sortiment af gulvlime, der alle har dokumenteret lav emission til omgivelserne.

Samtidig får du alle de sædvanlige fordele som fx lange forarbejdningstider, korte hærdningstider og høje styrker, der gør dit arbejde nemmere og bidrager til, at du kan levere solid kvalitet.

Se hele sortimentet i Gulvpakken.

Læs også mere om den nye frivillige bæredygtighedsklasse.

X
X