Undgå at gå kold i sommervarmen

De varme, solrige arbejdsdage kan være en udfordring for kroppen, hvis du ikke tager de rette forholdsregler. Vi giver dig en række hurtige sommerråd, så du kan udføre dit arbejde komfortabelt og effektivt uden at lide overlast i de høje temperaturer.

Som gulvlægger med hårdt fysisk arbejde er det ekstra vigtigt at være opmærksom på de udfordringer, der kan opstå på grund af sommervarmen. Her er det værd at huske på, at Arbejdstilsynets regler for, hvornår arbejdet må indstilles på grund af temperaturen, ikke gælder for midlertidige arbejdspladser eller under hedebølger.

Husk at drikke rigeligt med vand

Hos Dansk Byggeri understreger man vigtigheden af at lave klare aftaler for arbejdspladsens indretning i sommervarmen. Det kan fx være nødvendigt med afskærmning i form af parasoller eller brug af afkølende ventilatorer.

Derudover lyder anbefalingen, at du drikker rigeligt med vand (og ikke bare væske som fx energidrik eller kaffe) i løbet af arbejdsdagen, så du ikke får det dårligt på grund af dehydrering.

Solcreme er også et personligt værnemiddel

Skal du arbejde udenfor, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på den direkte eksponering for solens stråler. Arbejdstilsynet skriver i den forbindelse:

– Hvis arbejdet ikke kan henlægges til skygge eller til et tidspunkt af dagen, hvor solen ikke står højt på himlen, skal arbejdsgiveren sikre, at udsættelsen for solens stråler, ikke udgør en fare for sikkerhed og sundhed. Almindelig beklædning som dækker arme og ben, arbejdshandsker samt eventuelt anvendelse af hovedbeklædning med en skygge, som dækker ansigt og nakke, vil normalt kunne være tilstrækkelig beskyttelse mod solen.

Arbejdstilsynet understreger, at der kan være steder på kroppen, hvor det ikke er praktisk muligt for dig at beskytte dig med beklædning (fx næse og hænder). Her kan det være nødvendigt, at du bruger solcreme, som det er arbejdsgiverens pligt at stille til rådighed, da solcreme til brug i disse situationer udgør et personligt værnemiddel.

Læs mere om kravene til solbeskyttelse hos Arbejdstilsynet:
https://amid.dk/nyheder/at/2019/07/solbeskyttelse-ved-udendoers-arbejde/

Fik du læst om afskaffelsen af de skriftlige arbejdspladsbrugsanvisninger pr. 1. juli 2019? Ellers kan du stadig nå det:
https://gulvpartneren.dk/nyheder/slut-med-arbejdspladsbrugsanvisninger/

 

 

X
X