Bæredygtighed i byggecentret skal i fokus

Nu får du snart endnu nemmere ved at finde de bæredygtige produkter i byggecenteret. Nyt branchesamarbejde vil nemlig styrke vejledningen af særligt de små og mellemstore håndværkervirksomheder.

Ifølge en ny undersøgelse fra byggecenterkæden Stark savner flere end 8 ud af 10 murere viden om bæredygtighed, når de står i byggecenteret og skal vælge løsninger til deres opgaver. Derfor sætter brancheforeningen Danske Byggecentre, rådgivningsvirksomheden Smith Innovation og Dansk Byggeri nu ekstra fokus på at formidle bæredygtighed ude i byggecentrene.

Det skal være nemmere at vælge bæredygtigt

– Bæredygtigt byggeri er øverst på dagsordenen i byggebranchen, men det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge bæredygtigt. Derfor er det vigtigt, at vi i byggecentrene bliver endnu bedre til at yde kyndig vejledning og hjælpe håndværkerne til at få bæredygtighed ned i øjenhøjde. Dette projekt vil højne vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende. Det vil i sidste ende gøre det nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag, forklarer Palle Thomsen, adm. direktør, Danske Byggecentre.

Blandt andet skal der udvikles informationsmateriale og kursustilbud til de kunderådgivere i byggecentrene, der dagligt vejleder både professionelle og private om valg af byggematerialer og byggeløsninger.

Bæredygtighed kan ikke måles på de enkelte materialer

Et andet vigtigt element i projektet er udvikling af informations-/kursusmateriale til Dansk Byggeris udførende medlemmer. Chefkonsulent Simon Stig-Gyllind udtaler om det nye samarbejde:
– Den grønne omstilling af samfundet i en mere bæredygtig retning kræver en byggebranche, hvor alle led af værdikæden løfter deres ansvar. Derfor er øget viden hos byggecentrene vigtig. Blandt andet skal det formidles, at det er det samlede byggeri, der skal præstere bedre, for at vi får et grønnere byggeri. Det kan ikke alene måles på de enkelte byggematerialer.

Projektet har arbejdstitlen ‘Dit bæredygtige valg’ og gennemføres i et samarbejde mellem Danske Byggecentre, Dansk Byggeri og Smith Innovation. Projektet er støttet af Grundejernes Investeringsfond.

Bliv DGNB-klar med ARDEX i spanden

Den officielle byggestandard for bæredygtighed i Danmark bliver en videreudvikling af den tyske DGNB. Her er ARDEX allerede medlem, og derfor har du som GulvPartner fra starten en klar bæredygtig fordel. Læs mere om bæredygtighed hos ARDEX.

 

X
X