Gule plader på familieferien med dagsbevis

Det hitter at køre på ferie, flytte møbler eller køre haveaffaldet væk i firmaets gulpladebil. Ifølge tal fra Skat var der således en stigning på 19 procent i antallet af solgte dagsbeviser til gulpladebiler fra 2017 til 2018. Læs hvordan du får udnyttet mulighederne med dagsbeviser optimalt.  

Normalt er det ikke tilladt at tage firmaets varebil på gule plader med sydpå, når familien skal på ferie, men der er en undtagelse. Den hedder dagsbevis, og køber du sådan et, kan du brug gulpladebilen privat. Det gælder lige så meget du vil inden for et døgn.  

Det er noget, der hitter blandt landets gulvlæggervirksomheder og i det øvrige erhvervsliv, viser tallene fra Skat. Ifølge Motorstyrelsen sælges der nu i gennemsnit 175 dagsbeviser om dagen året rundt, og sidste år blev det til 63.700 dagsbeviser. Det er 19 procent flere dagsbeviser end i 2017.  

Og det får ros med på vejen af Dansk Byggeri. Her vurderer man, at dagsbeviserne blandt andet gør det lettere at få hverdagen til at hænge sammen. Cheføkonom Bo Sandberg udtaler i en pressemeddelelse:  

Skattevæsnet er ofte i skudlinjen i den offentlige debat. Men i sagen om dagsbeviserne til gulpladebiler skal de have ros, for det letter hverdagen for både borgere og virksomheder. For mange erhvervsdrivende bidrager et dagsbevis på en pragmatisk måde til at få arbejdsliv og familieliv til at hænge bedre sammen. 

 

Sådan bruger du dagsbeviser 

Du kan købe dagsbevis til din gulpladebil for 225 kr, og et dagsbevis gælder i ét døgn fra kl. 00:00 til kl. 23:59. Du kan dog maksimalt købe 20 stk. dagsbeviser til samme gulpladebil i et kalenderår. 

Når du har købt et dagsbevis, kan du helt lovligt køre privat i en gulpladebil, der er indregistreret til godstransport (erhverv) og har en totalvægt på op til 4 tons.  

Du kan købe dagsbevis på to måder. Enten i appen ”Dagsbevis”, som du downloader fra App Store eller Google Play. Det tager ca. fem minutter.  Eller du kan købe dagsbeviserne i Motorregistret. Her skal du huske at printe eller tage et skærmbillede af din kvittering, som du kan medbringe i bilen.  

Læs mere om dagsbeviser hos Skat. Har du i øvrigt styr på de nye krav til indregistrering af din varebil

X
X