Rekrutteringsaftale gør det nemmere for dig at skaffe flere folk

Dansk Byggeri og 3F har netop indgået en ny rekrutteringsaftale, så du får nemmere ved at rekruttere flere folk til gulvfirmaet. Læs mere om aftalen, der skal sikre, at du hurtigere finder de folk, du har brug for. 

Det skal være slut med, at virksomheder i byggeriet går forgæves efter arbejdskraft eller bruger uforholdsmæssig lang tid på at skaffe de rette folk. Derfor har Dansk Byggeri og 3f nu lavet en rekrutteringsaftale, så du fremover kan få hjælp med det samme i 3Fs jobformidling, når du skal bruge flere gulvlæggere i firmaet.

Brug de mest effektive kanaler

– Virksomhederne i byggeriet har sværere ved at finde de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge. Derfor er det meget positivt, at vi kan hjælpe hinanden bedre med at få besat de ledige job med de rette medarbejdere. For virksomhederne gælder det om at bruge de mest effektive kanaler, når de søger kvalificerede medarbejdere. Her er 3F en vigtig spiller.

Det siger adm. direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri, mens formanden for Byggegruppen for 3F Kim Lind Larsen understreger, at aftalen vil være med til at sikre den nødvendige synlighed om, at der er kvalificerede medarbejdere til rådighed:

– Det er utrolig vigtigt, at vi får sat det her på dagsordenen sammen, og at vi i fællesskab får identificeret de redskaber, der skal til for at skaffe den nødvendige faglige arbejdskraft. Vi har længe peget på, at vi i alt for få tilfælde oplever, at virksomheder opsøger den lokale A-kasse eller fagforeningsafdeling. Men med den her aftale får vi nu sat dén kontakt i system. Læs også om den seneste elevaftale mellem arbejdsmarkedets parter.

Sådan fungerer den nye aftale

Er dit firma medlem af Dansk Byggeri, kan du kontakte enten den lokale 3F-afdeling eller 3Fs ansvarlige for større jobformidlinger i de respektive regioner, når du har brug for flere hænder.

Derudover har 3F lavet en hotline, hvor du kan henvende dig, hvis du har brug for en større gruppe medarbejdere – også inden for fag som fx tømrer eller struktør.

– Vi forpligter os i 3F med aftalen desuden til at melde hurtigt tilbage til virksomheden, hvis vi ikke kan stille med relevante ledige 3F-medlemmer, siger Kim Lind Larsen. Læs også om, hvordan du finder og fastholder de rette folk i firmaet.

 

X
X