Er du klar til besøg fra Arbejdstilsynet?

Mandag d. 8. juni er Arbejdstilsynet tilbage igen på fuldt tryk med tilsyn på arbejdspladser i hele landet. For bygge- og anlægsbranchen vil der være tale om helhedsorienterede tilsyn (HOT) på byggepladserne.

Som led i den gradvise genåbning af Danmark er også Arbejdstilsynets tilsynsindsats nu tilbage på fuldt tryk fra mandag d. 8. juni. Ud over fokus på alvorlige ulykker, klager samt forebyggelse af corona-smitte vil Arbejdstilsynet i bygge- og anlægsbranchen fokusere på helhedsorienteret tilsyn (HOT) ude på byggepladsen.

Tanken bag det helhedsorienterede tilsyn på byggepladserne er at tage højde for byggeriets kompleksitet. Derfor supplerer Arbejdstilsynet de uanmeldte byggepladsbesøg med dialogmøder og opfølgende tilsyn.

Læs mere om helhedsorienteret tilsyn på byggepladsen

Kom på forkant og undgå ulykker og skader
Du kan gøre meget for at styrke arbejdsmiljøet for dig selv og kollegerne, så I undgår ulykker og skader. Tal fra Arbejdstilsynet viser, at de tre hyppigste udfordringer på byggepladserne lige nu er:

  • Fald på over en halv meter (fald til lavere niveau)
  • Maskiner – manglende sikkerhed ved anvendelse (maskiner, anlæg og trykbærende udstyr)
  • Støv og dampe, der belaster luftvejene (Luftvejsbelastninger)

Her har Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø inden for Bygge & Anlæg en masse input, du kan bruge til at tilrettelægge en sikker og sund arbejdsplads for dig og kollegerne.

Læs mere om anbefalingerne.

Har du udstyret i orden?
Hos GulvPartneren samarbejder vi med en lang række forhandlere i hele Danmark, hvor du ud over produkterne i Gulvpakken finder et opdateret og omfattende udvalg af sikkerhedsudstyr, tekniske hjælpemidler og personlige værnemidler.

Så kan du blive godt klædt på til at arbejde effektivt og sikkert fra start til slut. Find din nærmeste forhandler her – inklusiv rutevejledning.

X
X